website design templates


Mahagóni Város kft

Engedje meg, hogy bemutatkozzunk...

A MAHAGÓNI VÁROS kft Nagykikinda asztalos-műhely alapításával olyan egyedi készítésű bútorokat igyekszünk létrehozni, illetve olyan műhely-munkát kezdeményezni, amely messzemenően tiszteletben tartja a természet által létrehozott nemes értékeket. Így szembementünk azzal az elterjedt vélekedéssel, mely szöges ellentétben áll a gazdasági érdekekkel.

Az emberiség már évezredek óta hasznosította a nemes faanyagokat saját javára, anélkül, hogy károsította volna a környezetet. Következésképp nem a termelés maga jelent veszélyt, hanem annak az utóbbi évtizedekben elképesztő méreteket öltött iparszerű formája s legfőképp a mértéktelen gépesítés.

Bútoraink műalkotások. Minden darabból olyan egyedi művészi harmónia árad, ami elemeli alkotásainkat a tömeg-megfeleléstől illetve az iparszerű szalaggyártástól.

A megrendelőink bizalma a legfontosabb, ezért amit a termékleírásokban feltüntetünk, azt maximális odafigyeléssel és pontos munkával igyekszünk betartani. E szemléletnek és gyakorlatnak köszönhető, hogy immáron egyre több országban szolgáljuk ki a legigényesebb vevőket.

Ezért merjük az Ön szíves figyelmébe is ajánlani a kiadványban szereplő termékeinket! 

Asztalos- és Géplakatos-Mester

KISS TIHAMÉR

a MAHAGÓNI VÁROS kft Nagykikinda
Igazgatója
a Társaság Törvényes Képviselője 

Mobirise

A világ egyik leghosszabb című zenés színpadi műve, Kurt Weill és Bertold Brecht Mahagonny város felemelkedése és bukása úgy kezdődik, hogy egy asszonyés két férfi kocsija a sivatag közepén felmondja a szolgálatot. Miután a rendőrség a nyomukban, nem fordulhatnak vissza. Így hát egy kósza ötlettől vezérelve várost alapítanak: Mahagonny városát, egy olyan helyet, ahol egyetlen szabály van:
-mindig legyen elég pénzed-.
A songspiel arról a kialakuló városi közösségről szól, mely végül a fékevesztett szórakozásban önmagát pusztítja el.

GONDOLATOK EGY KÜLÖNLEGES CÉG ALAPÍTÁSÁRÓL

* Egy induló vállalkozásnak rendkívül nehéz olyan nevet találni, ami egyszerre figyelemfelkeltő és hordozza a cég értékeit. Fivéremmel, Kiss Tihamérrel, lassan két évtizede dolgozunk nemes fákkal - elsősorban mahagónival. Kezdetben a nagykikindai házunkat csinosítottuk, fejlesztettük, szépítettük különböző művészi ötlettekel, családunk és önmagunk örömére.

* A hannoveri operaház tenoristájaként alkalmam volt Kurt Weill egy másik jeles darabja, a Street Scene egyik főszerepét énekelni. Szívemhez nőtt Sam karaktere, a dallamok és a cselekmény natúr, életszerű összefonódása.

* Egy kudarc, amit próbáltam elfelejteni, túllépni rajta, ami aztán átfordult; de visszaköszönt az életemben, amikor valami új iránt kezdtem érdeklődni. Kurt Weill Mahagonny-történetével szemben, a bukás felemelkedéssé vált. A lét-analógia fogalmán túl mély párhuzamokat véltem felfedezni: új vállalkozást, új életet, a régi hagyományokat megőrizve, nemes fából nemes értékeket, “új várost” teremteni.

* Kutattam az összefüggést, mely e két szakma művészi kreativitásának kvintesszenciáját hozta létre.

Mobirise

KISS TIVADAR

a MAHAGÓNI VÁROS kft Nagykikinda
Cégalapítója
a Társaság Vállalati Képviselője

OPERAÉNEKES